Cei din linia întâi, tot mai slabi în fața virusului. Trei polițiști de frontieră din Iași au murit

Trei politisti de frontiera din Iasi au decedat rapusi de covid-19. Acestia aveau varste cuprinse intre 44 si 50 de ani. 8 copii au ramas fara tatici. Barbatii nu se stiau cu probleme de sanatate dar forma agresiva a virusului i-a invins.

Cei din linia intai sunt tot mai expusi si slabi in fata virurului covid-19. Trei politisti de frontiera au decedat in mai putin de trei luni. Erau tineri si nu se stiau cu comorbiditati, spun colegii.

Unul dintre ei are sase copii, iar un alt ofiter, doi copii. Al treilea cadru decedat  avea 44 de ani si  a pierdut lupta cu viata pe data de 10 decembrie.

Reprezentantii sindicatului politistilor de frontiera sunt de parere ca organele de politie trebuie sa primeasca un spor, pentru ca sunt expusi riscului de infectare cu Covid-19. Au facut solicitari, insa spun ca le-au fost respinse.

Adrian Ioan Diugu – lider sindicat

Colegii au fost infectati, au stat in izolare, dupa care s-au simtit foarte rau si au fost internati in spital. In urma tratamentelor, nici prin intubare nu s-a reusit sa duca lupta cu viata si au decedat.

La nivelul Ministerului de Interne nu s-a luat nicio masura pentru colegii nostri politisti, politisti de frontiera, jandarmi, pompieri.

Politistii de frontiera patruleaza la punctele de trecere in tara si iau contact cu sute de persoane care nu prezinta un test Covid. In Iasi sunt aproximativ  1.100 de politisti de frontiera.