Ceartă ca la ușa cortului în Consiliul Local Focșani

1482839033big_primaria-focsani

Scandal de proporții în Consiliul Local Focșani. Totul a început de la drumul de acces la proprietățile retrocedate pe baza fondului funciar în bariera Vrancei. Consilierii liberali nu au dat votul pentru a aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru balastarea căii de acces lucru care a stârnit o dispută cu proprietarii terenurilor. 

Proiectul de hotărâre care a fost supus votului plenului Consiliului Local Focșani viza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru balastarea căii de acces, o etapă premergătoare realizării proiectului de reabilitare și modernizare a drumului de la bariera Vrancei. Conform autorităților locale, aceste căi de acces nu au mai fost modernizate de ani de zile, iar cetățenii spun că există anumite porțiuni unde nu se poate ajunge.

Am avut solicitări din partea mai multor cetățeni , pe două doamne care au fost și în audiente de mai multe ori și le-am promis că ajungem și în această fază. Avem și o solicitare de la Avocatul Poporului din 14 iulie înregistrată la Primăria Municipiului Focșani pentru a vedea de ce nu s-au luat măsuri cu privire la acest aspect și azi când am venit cu acest proiect în comisia de specialitate nici măcar nu v-ați abținut, nu ați dat aviz, pe motive pe care nici nu vreau să le discut, a declarat Cristi Misăilă, primar Focșani.

Pe de altă parte, consilierii liberali spun că nu sunt de acord cu realizarea acestui drum. Mai exact cu valorile lucrărilor de amenajare. Conform proiectantului, investiția ar fi de 1,2 milioane de lei pentru o porțiune de 1,3 metri de drum.

Acest proiect are valorile cel puțin duble. Ca să vorbesc puțin mai plastic ne scărpinăm cu mâna stângă la urechea dreaptă. Exista soluții. Se vine dinspre drumul național se poate merge către acele proprietăți în condițiile în care s-ar putea merge un metru de la calea ferată. Mă uit pe schița aceasta  că nu este acces pe lângă calea ferată. Vad aici lipit cu galben amplasamentul căii ferate.

– Deci le propuneți cetățenilor să vină cu trenul la proprietate.

– Domnule primar să lăsăm băscălia. Explicați-le și cetățenilor de ce vreți să faceți un drum de un kilometru să vină până la proprietăți în condițiile în care ar putea să meargă 100 de metri”, a spus Victor Dumitru, consilier local PNL.

La ședința de Consiliu Local au participat și proprietarii terenurilor din bariera Vrancei.

„Am teren acolo, dar nu am putut să îi fac băiatului casă și am făcut la Răstoaca. Va dați seama în ce situație suntem ? Noi plătim impozit de două milioane și ceva.

– De cand aveti terenul?

– De cinci ani.

– De cinci ani nu s-a luat nicio măsura?

– Nu”, a explicat Gabriela Pleșa, proprietar teren.

În final, primarul le-a promis proprietarilor că le va rezolva problema drumului.