Cea mai răcoroasă primavara din ultimii 24 ani. Luna iunie va fi ploioasa în Moldova

foto_ploaie

Specialiștii de la Centrul Regional de Meteorologie Moldova susțin ca a fost cea mai răcoroasă primavara în regiune din ultimii 24 ani. Temperatura medie la nivelul Moldovei a fost de 8,9 grade Celsius. Ultima oara s-au înregistrat temperaturi atât de scăzute în 1997.

Deocamdată din estimările pe care le avem se pare ca luna iunie va fi mai rece pentru regiunea Moldovei fata de perioada 1981 – 2010″, a declarat pentru Tele M, Ovidiu Machidon, șef serviciu CRM Moldova.

Săptămâna viitoare regimul va fi apropiat de normalul perioadei, cu temperaturi maxime cuprinse între 23-27 grade iar valorile minime între 11 și 14 grade.

După amiaza și seara, aproape în fiecare zi, va fi instabilitate atmosferica, se vor produce averse de ploaie, descărcări electrice, condiții de grindina. Trecător pot avea aspect torențial”, a precizat Ovidiu Machidon.

În perioada 14 iunie – 5 iulie mediile de temperatura pentru Moldova vor fi mai coborâte pentru aceasta perioada iar din punct de vedere pluviometric mediile cantităților de precipitații vor avea o tendința de excedent.