Cea mai mare grindină care a căzut vreodată în Europa. Bucăți de gheață de până la 19 centimetri în diametru au făcut prăpăd

Toată Europa este răvăşită de incendii sau fenomene atmosferice extreme.

În sudul Italiei, în Turcia și Croația au ars sute de hectare de vegetație, în timp ce în nordul Italiei și în Germania, vântul de peste 100 de kilometri pe oră și grindina au produs numeroase pagube.

În provincia Veneto din nordul Italiei s-a înregistrat marți cea mai mare grindină care a căzut vreodată în Europa. Bucăți de gheață de până la 19 centimetri în diametru au făcut prăpăd acolo unde au căzut. Șoferii și-au găsit mașinile ciuruite, iar casele s-au ales cu găuri în pereți. 10 oameni au ajuns la spital cu răni.

Printre martori a fost și Camelia Bichiș, o româncă dintr-un orășel de lângă Verona.

Camelia Bichiș, româncă: „A început să cadă această grindină enormă, nu îi putem spune grindină, erau pietroaie. a distrus tot, agricultură. Ziceau bătrâni de 80 de ani că ei nu au mai văzut așa ceva.”

La Milano, vântul a scos copaci din rădăcină, a dat peste cap traficul și a provocat pene de curent. Iar un avion care decolase de la Milano cu direcția New York a fost deviat la Roma din cauza unei căderi de grindină care i-a avariat fuzelajul.

În acest timp, în Sicilia s-au înregistrat 47 de grade Celsius. Mai multe incendii au izbucnit aproape de aeroportul din Palermo.

Turiștii, inclusiv români, au filmat cum focul care se apropia de piste. Aeroportul a fost închis pe timpul nopții.

Ionela Ioana, româncă din Sicilia: „A luat foc o pădure din apropiere. Multe zboruri au fost anulate. Noi am fost nevoiți să mergem să luăm un prieten care ajungea din Măroc pe aeroportul Comiso, am parcurs foarte mulți km.”

Cele mai critice situații sunt înregistrate în provinciile Palermo, Trapani, Catania și Messina, grav afectate de incendiile de vegetație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *