Cea mai mare competiție sportivă și științifică pentru studenți, organizată anul acesta la Iași

USV Iași

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV) anunta faptul ca va organiza ceea ce numesc „cea mai importanta competitie stiintifica si sportiva adresata studentilor” din universitatile de acelasi profil precum USV Iasi din tara: AGRONOMIADA 2023, editia a XXXIII-a. 
„Competitie de traditie a studentilor din universitatile agronomice din tara, ce dateaza înca din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studentesc organizat la nivel national, menit sa asigure consolidarea legaturilor de colaborare si prietenie dintre studentii universitatilor similare din tara pentru promovarea ideii de performanta, stimularea studiului si a calitatilor sportive în rândul studentilor”, au precizat reprezentantii USV Iasi.

Conform regulamentului general, AGRONOMIADA se desfasoara prin rotatie, într-unul din cele cinci centre universitare de învatamânt agronomic – Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Craiova. Începând cu editia din 2014, care a avut loc tot în Iasi, s-au alaturat si studentii Universitatii Agrare de Stat a Moldovei, actualmente Universitatea Tehnica a Moldovei.

„Desfasurat sub egida aniversarii celor 180 de ani de la primele cursuri de agricultura predate de Ion Ionescu la Academia Mihaileana, concursul profesional-stiintific si sportiv AGRONOMIADA va fi organizat în acest an la Iasi, în perioada 11 – 14 mai. La aceasta editie sunt propuse 18 discipline profesionale si cinci competitii sportive, unde vor concura peste 380 studenti”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activitatile sociale la USV Iasi.

Probele profesional-stiintifice vor avea si o componenta practica ce urmareste, conform reprezentantilor universitatii, conectarea studentilor la realitatile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare si medical-veterinare.

La manifestare sunt invitate sa participe toate universitatile agronomice si de stiintele vietii din tara: USAMV Bucuresti, USAMV Cluj-Napoca, USV Timisoara, Facultatile de Agricultura si Horticultura din cadrul Universitatii Craiova si ale Universitatii Tehnice a Moldovei din Chisinau.