“Cea mai ineficientă formă de a deţine aur”. De ce mulţi români practică greşit “cea mai sigură investiţie” în vremuri grele. Aurul se vinde acum la preţ record

Aurul e o investiţie sigură în vremuri grele. O ştiau bunicii noştri, o confirmă şi specialiştii. Cu două războaie în desfăşurare, nu e nicio surpriză că gramul de aur a atins un preţ record: peste 300 de lei. În România, o singură bancă comercială vinde lingouri de aur. Specialiştii ne sfătuiesc să nu investim banii în bijuterii pentru că nu au aceeaşi valoare.

Preţul aurului a depăşit recent 300 de lei gramul, marcând astfel un nou record istoric. “Aurul este un activ emoţional. Oamenii îl cumpără în momentul în care apar pericole, iar în momentul ăsta, având două războie destul de serioase, foarte multă lume se gândeşte la a-şi aloca măcar o parte din finanţele personale, să le bage în aur”, spune Adrian Asoltanie, consultant financiar.

Aurul, o investiţie sigură. De ce nu sunt la fel de valoroase bijuteriile din aur

“În orice timp e o investiţie bună aurul. Aurul şi pământul, aşa mi-a zis bunicul meu. Sunt cele mai sigure investiţii”, crede un român.“Este investiţie sigură”, zice altcineva. “Cred că am şase inele, opt perechi de cercei, trei lănţişoare şi un colier şi o brăţară care este foarte groasă, 36 de grame”, arată o altă persoană.

Multe bijuterii ajung la amanet

Casele de amanet primesc zilnic zeci de bijuterii. “Eu astea le-am cumpărat de la căsătorie. Am lăsat-o la amanet până iau banii la sfârşitul lunii”, povesteşte un român. “În ultimul timp am observat o creştere şi să cumpere şi să lase în amanet sau să vândă bijuteriile şi să investească în aur nou”, spune altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *