Cea mai eficientă casă pasivă din România, în top 3 mondial, își caută proprietar

Cea mai eficientă casă pasivă din România, aflată și în top 3 la nivel mondial, își caută proprietar. Suma pentru care Casa RIA de lângă Târgoviște este scoasă la vânzare este de 687.000 euro. Dacă o casă convențională are un consum energetic de peste 250 kWh/mp pe an, iar o casă pasivă consumă 15 kWh/mp anual, Casa RIA a fost certificată de Passive House Institute din Darmstadt, Germania cu un necesar energetic pentru încălzire/răcire de doar 2 kWh/mp pe an. Această certificare duce Casa RIA, construită de compania BIOBUILDS, pe prima poziție în topul celor mai eficiente case prefabricate din întreaga lume. 

“Pandemia a adus schimbări importante în modul în care sunt proiectate spațiile de locuit, a influențat tipul călătoriilor, dar și în modul de petrecere a timpului liber. Dacă în 2019 pentru români un factor foarte important în alegerea locuinței îl avea proximitatea față de un mijloc de transport, în 2021 romanii caută să fie cât mai aproape de natură și să aibă suficient spațiu pentru munca de acasă.” afirmă Alin Muste, CEO BIOBUILDS. 

  • Proprietățile construite în conexiune cu natura cresc în popularitate
  • 80% din români nu și-au modificat dorința de a achiziționa o casă în 2020
  • Cea mai eficientă casă pasivă prefabricată din lume, construită lângă Târgoviște, este disponibilă la vânzare
  • Cea mai eficientă casă pasivă consumă doar 2 kWh/mp pe an consum, comparativ cu 15 kWh/mp pe an pentru o casă pasivă și peste 250 kWh/mp pe an pentru o casă normală

Casa RIA este și locuința care se clasează pe prima poziție în lume în ceea ce privește eficiența clădirilor prefabricate. Amplasată pe un lot de 8.000 mp, cu o livadă frumoasă, clădirea de 360 ​​mp a devenit o oportunitate interesantă pentru persoane fizice sau investitori privați de a deține o casă pasivă și de a avea locul perfect pentru dezvoltarea unei afaceri de tip retreat.

Pentru a estima unele prețuri, o afacere de tip retreat tipic poate economisi 95% la facturile de utilități cu măsuri de eficiență energetică. Casa RIA va reduce 99% din cheltuielile proprietarului, care se ridică la peste 4.000 EURO anual.

Ria House, construită de BIOBUILDS lângă Târgoviște, a fost certificată de Passive House Institute din Darmstadt, Germania cu un necesar energetic pentru încălzire/răcire de doar 2 kWh/mp pe an. Standardul impus pentru o casă pasivă este de 15 kWh/mp pe an, iar în lume sunt puține case care coboară sub valoarea de 5 kWh/mp pe an. În plus, o parte dintre acestea sunt construite experimental, nefiind vorba despre un produs care poate fi replicat la nivel de producție de masă.

Piața imobiliară în 2021

Cerința de pe piața rezidențială rămâne activă, 80% din români nemodificându-și dorința de a achiziționa o casă în 2020. În plus, sănătatea și eficiența energetică au devenit noul lux atunci când se ia în discuție construcția unei case.

În paralel cu creșterea timpului petrecut acasă și folosind mai multe dispozitive electronice, consumul energiei gospodăriilor a crescut la nivel global în perioada de carantină. O dată cu creșterea facturilor la energie, proprietățile proiectate cu eficiență energetică devin o alegere populară.

Deși la prima vedere eficiența energetică s-ar putea să nu pară la fel de interesantă, a fi mai aproape de natură, a câștiga sănătate și confort în timp ce costurile facturilor se reduc, ajută la transformarea unei simple construcții într-o adevărată casă de vis.

Despre BIOBUILDS

BIOBUILDS este o companie tânără, cu capital 100% românesc. În prezent, își desfășoară activitatea în Moreni (producție și logistică) și Cluj (management, proiectare, arhitectură și noua fabrică). Conceptul de fabricație și linia de producție complet automatizată a pereților sunt dezvoltate integral în România.

Mai multe detalii despre companie găsiți la www.biobuilds.ro.

Passive House Institute (PHI) este un institut independent de cercetare, fondat in 1996, lider în cercetarea și dezvoltarea conceptelor și componentelor de construcție, a instrumentelor de planificare și asigurare a calității pentru clădirile eficiente energetic. În momentul de față PHI este cel mai important organism de certificare al construcțiilor pasive la nivel mondial.