Ce temperaturi aduce ultima luna de vara?

vreme

Meteorologii au facut prognoza si au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele saptamani. Temperaturile vor urca in mod neobisnuit de mult pentru aceasta perioada a anului, dupa care urmeaza o scadere drastica a temperaturii, dublata de ploi.

Se anunță schimbări majore de temperatura în următoarele zile în regiunea Moldovei. Local cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime oscilând între 29 și 35 de grade Celsiu, iar cele minime între 14 și 18 grade.

Oviciu Machidon, șef serviciu CMRM: „Până la finalul acestei săptămâni, vremea va fi caldă, călduroasă, mai ales în centrul, estul și sudul regiunii, unde și discomfortul termic va fi temporar accentuat. În cursul după-amiezilro și al serilor, vor fi intervale când instabilitatea atmosferică va deveni accentuată și se vor semnala averse torențiale de ploaie, ce vor fi însoțite de decărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În prima parte săptămânii viitoare, vremea va fi în general călduroasă, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va crește spre mijlocul săptămânii”.

Pentru perioada 9-31 august estimările meteorologice arată că vremea se va schimba radical, iar temperaturile se vor situa sub cele specifice ultimei luni de vară.

Oviciu Machidon, șef serviciu CMRM: „În această perioadă, mediile de temperatură vor fi ușor mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă, iar mediile valorilor pluviometrice vor avea o tendință de excedent. Concret, acest lucru înseamnă că în această perioadă, între 9 și 31 august, mediile de temperatură vor oscila între 18 și 21, iar cantitățile medii de precipitații vor varia între 45 și 65 de l/mp. Trebuie să fac precizarea în privința acestor estimări, că ele vizează doar abaterile temperaturii aerului și a cantităților de precipitații, față de media perioade 1993-2016”.

Toți cei care au răbdat până acum prin birouri și abia în august și-au programat concediul, trebuie să verifice permanent starea vremii. Vor fi perioade de disconfort atmosferic accentuat, local semnalându-se și fenomene asociate instabilităţii atmosferice.