Ce sportivi români mai au șanse să se califice la Jocurile Olimpice Paris 2024. Deocamdată sunt 81

La Jocurile Olimpice de la Paris sunt calificați, În prezent, 81 de sportivi români, din 12 discipline însă delegația țării noastre va fi definitivată abia în luna iunie.

La Jocurile Olimpice de la Paris sunt calificați, În prezent, 81 de sportivi români, din 12 discipline însă delegația țării noastre va fi definitivată abia în luna iunie.

Până pe 30 iunie vom afla ce atleți români vor mai merge la Paris 2024, pentru că abia atunci se vor încheia calificările în probele de 10.000 de metri, heptatlon și decatlon, marș și ștafete, alergare și aruncare. 

Ce sportivi români mai au șanse să se califice la Jocurile Olimpice Paris 2024

Printre atleții români care ar putea să-și adjudece biletele pentru Paris se numără Alin Firfirică (aruncarea discului) și Alexandru Novac (suliță).

La box, ultima șansă de calificare se va juca la finalul lunii mai, în Thailanda, acolo unde Claudia Nechita, Cosmin Gîrleanu și Andrei Arădoaie vor încerca să ajungă la Jocurile Olimpice.

La tir, Laura Ilie și Roxana Sidi mai au o șansă în funcție de clasamentul mondial de la începutul lunii iunie.

În ceea ce privește luptele, pe lângă Andreea Beatrice Ana, în mai, la Istanbul, se mai pot califica și alți români, cum ar fi Alin Alexuc, iar la judo calificarea se face pe baza clasamentului mondial din 24 iunie, federația sperând la 4 reprezentanți ai României la Paris 2024, respectiv Florentina Ivănescu (63 kg), Alexandru Raicu (73 kg), Alex Creț (90 kg) și Asley Gonzalez (100 kg).

Nu în ultimul rând, la tenis lista sportivilor calificați la Jocurile Olimpice se va cunoaște după turneul de la Roland Garros. Se vor califica primii 56 de jucători din clasamentele ATP și WTA, dar nu mai mulți de 4 dintr-o țară, un alt criteriu de calificare fiind prezența în competițiile pe echipe de două ori de la Tokyo 2020 și până acum.

În momentul de față. România le are în top 100 WTA pe Sorana Cîrstea (locul 30), Ana Bogdan (locul 64) și Jaqueline Cristian (locul 73), dar FRT și COSR speră ca și Simona Halep să se numere printre sportivele calificate. Pentru fostul lider mondial și pentru Sorana ar fi nevoie, însă, și de derogări, ele neavând prezențe în echipa României de Billie Jean King Cup în ultimii ani, conform Eurosport.

Echipa României pentru Paris 2024

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (3): 3 locuri cotă – echipa feminină;

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6)

Ebru Bolat va participa în proba de yachting Foto: Facebook

Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *