Ce șanse sunt să vedem Matrix 5? (P)

Franciza Matrix a fost readusă la viață în 2021, odată cu lansarea filmului The Matrix Resurrections. Filmul nu a avut succesul scontat, însă mai sunt fani care se întreabă dacă și când va apărea Matrix 5.

În acest moment, nu există o dată de lansare anunțată pentru un al cincilea film al seriei, ceea ce este o veste destul de rea, însă există și o parte bună – proiectul nu a fost anulat, potrivit Yahoo Entertainment.

Din informațiile existente la ora actuală, șansele ca filmul să fie produs în viitorul apropiat sunt destul de mici. Asta deoarece ultimul film, apărut în 2021, a fost o dezamăgire mare la box office. A avut încasări de doar 159 de milioane de dolari, la un buget de 190 de milioane de dolari. În plus, nici recenziile nu au fost tocmai bune. Acest lucru face ca nimeni să nu își mai dorească să bage bani într-un proiect care nu mai promite.

Matrix a fost un film revoluționar la vremea lui, însă vremurile pur și simplu s-au schimbat. Gusturile oamenilor sunt diferite și este greu ca echipa de producție să realizeze un film care să ducă povestea la un alt nivel și să reînvie interesul oamenilor.

Producătorul James McTeigue a afirmat că nu mai există momentan niciun plan pentru alte filme din seria Matrix, chiar dacă este de părere că finalul ultimei producții lasă ușa deschisă. Dar cel mai probabil, Matrix 5 nu va prinde viață prea curând, având în vedere dezamăgirea uriașă a părții a 4-a la box office.

Matrix 4 nu a avut nici pe departe succesul celorlalte trei filme, care au dus și la apariția unor jocuri video, cum ar fi Enter the Matrix, Path of Neo ori The Matrix Online. Primele trei filme au determinat și apariția unui joc de casino online Matrix produs de Playtech în anul 2017. Video slotul Matrix este disponibil și la unele cazinouri online din România cu mize reale și demo.

Filmul din 1999 a fost revoluționar

Primul film din franciza Matrix a fost lansat în anul 1999 și a adus o revoluție în industria cinematografică, în special prin efectele vizuale pe care le-am putut observa. Recenziile sale au fost foarte bune, motiv pentru care producția a primit ulterior și 4 premii Oscar. La un buget de 63 de milioane de dolari, încasările au fost de 465 de milioane de dolari, o sumă impresionantă dacă ne raportăm la anul 1999.

Fanii seriei au avut de așteptat patru ani pentru a vedea un nou film din franciza Matrix. A purtat denumirea The Matrix Reloaded și așteptările publicului au fost mari. Și acest film a fost un hit instant, cu încasări de 739 de milioane de dolari, la un buget de aproximativ 150 de milioane de dolari. Profitând de succesul filmului, în același an a apărut și al treilea film: The Matrix Revolutions.

Părerea generală a fost că filmul a fost realizat doar pentru a profita de succesul seriei, iar recenziile nu au mai fost la fel de bune. Nici interesul publicului nu a fost comparabil cu celelalte două producții, motiv pentru care încasările s-au ridicat la 427 de milioane de dolari. Al patrulea film al seriei a fost lansat la ani buni distanță, în 2021, însă a fost o dezamăgire, deși Keanu Reeves a rămas în rolul principal.

Mulți oameni au rămas dezamăgiți de scenariu și de acțiunea văzută, iar recenziile negative primite încă de la lansare i-au determinat pe mulți să nu mai meargă în cinematograf pentru a urmări producția, care a avut un eșec considerabil la box office.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *