Ce nu stiai despre Bucuresti? Capitala Romaniei in top mondial pentru un lucru cu adevarat spectaculos!

bucuresti-restaurant

Daca tot vine iarna si sezonul rece bate la usa, autoritatile si firmele de specialitate au anuntat intr-un comunicat oficial ca vor da drumul la caldura la cerere pentru spitale si scoli / gradinite. Bucurestiul a fost primul inscris pe lista oraselor care au solicitat aceste servicii, fiind cel mai mare consumator de energie din tara noastra.

Totul normal pana aici. Dat fiind faptul ca Bucurestiul este o metropola cu aproximativ 2 milioane de locuitori, orasul are fara niciun dubiu nevoie de caldura.

Insa, ceea ce nu stiati despre sistemul de termoficare din Bucuresti este ca acesta ascunde in adancurile asfaltului una dintre cele mai mari retele de conducte furnizoare de energie termica din lume.

Stiati ca: Bucurestiul este pe locul 2 global la lungimea retelei de energie termica?

Da, este adevarat. Bucurestiul adaposteste in subteran o retea de distributie a energiei termice care deserveste peste 1.2 milioane de utilizatori, plasati in peste 560.000 de apartamente si peste 5000 de institutii.

In fond, capitala noastra are cea mai lunga conducta de energie termica din lume. Aceasta masoara aproximativ 4000 de kilometri. Imaginati-va ca, daca am intinde in metri liniari conducta de energie termica ce zace sub strzile circulate zilnic de milioane de oameni, am putea ajunge aproape la distanta dintre Bucuresti si Londra – dus intors.

Bucurestiul se pregateste sa modernizeze sistemul de termoficare conform standardelor europene

Nu este de ajuns doar ca suntem in topul celor mai mari sisteme de termoficare din lume, spun specialistii. Acestea si trebuie sa functioneze si sa deserveasca populatia conform unor standarde.

Modernizarea, mentenanta si dezvoltarea acestui sistem conform criteriilor impuse de UE este unul din eforturile principale facute de bucuresteni. Cresterea satisfactiei celor racordati si cresterea eficientei economice a acestor sisteme este un plan principla pe care autoritatile il au in vedere in acest sens.

Asadar, iat un lucru mai putin mediatizat despre capitala noastra, insa un lucru care ne pune pe harta lumii, din nou intre primele locuri. Ne ramane doar sa asteptam implemntarea lucrarilor care sa ne aduca pe locul unu si in ceea ce priveste eficienta si eficacitatea acestui sistem.

Sursa: https://www.chibzuintza.ro/