Ce fel de condamnări au dat instanţele ieşene în accidente mortale revoltătoare. Niciunul din soferi după gratii

accident-mortal-gilau01

Magistratii ieseni au descoperit ceea ce au cautat toti criminalii lumii, de la Sherlock Holmes, Hercule Poirot si comisarul Maigret încoace: reteta crimei perfecte. Exista o infractiune în urma careia un om moare, iar cel responsabil poate fi sigur ca va ramâne liber.

Deci, daca cineva vrea sa-l mosteneasca mai repede pe unchiul bogat din America, e suficient sa-l invite într-o vizita la Iasi si sa-l astepte cu motorul ambalat, dupa coltul blocului. Pe tot parcursul anului trecut, niciun sofer care a ucis si a fost trimis în judecata pentru ucidere din culpa nu a primit o pedeapsa cu executarea în regim de detentie, indiferent de circumstantele faptei.

Pentru judecatori, nu a contat faptul ca soferul era beat, fara permis si depasise cu 30 km/h viteza legala si nici faptul ca pietonul traversa pe zebra, perfect regulamentar. Invariabil, cei judecati pentru ucidere din culpa au primit pedepse cu suspendare. Doi au fost chiar achitati. Într-un singur caz, uciderea din culpa a dus la trimiterea cuiva dupa gratii. Nu era însa vorba de un accident rutier, ci de unul de munca, în care un salcâm a cazut în capul unui muncitor forestier, conform Ziarul de Iasi.