Ce este perdeaua de aer cald si care sunt beneficiile oferite de aceasta? (P)

perdea-aer-cald

Cu siguranta, toata lumea s-a intalnit, la un moment dat, cu o perdea de aer cald. Aceasta este intalnita, mai ales, la intrarea in centrele comerciale, pentru a evita patrunderea aerului rece in interiorul spatiului.

Dar, totusi, ce este, cum functioneaza si care sunt beneficiile oferite de aceasta perdea de aer cald, acestea sunt informatiile oferite in cadrul articolului prezent.

Ce este perdeaua de aer cald si cum functioneaza?

Perdeaua de aer poate fi considerata un sistem de incalzire, numai ca aceasta emite caldura intr-un flux continuu. Aceasta instalatie de incalzire este montata in zona unei intrari, pe toata deschiderea acesteia, pentru a separa o zona climatizata, in care este mentinuta o anumita temperatura, de o zona neclimatizata.

Principalul rol al perdelei de aer cald este acela de a reduce transferul termic dintre spatii. In plus, in ceea ce priveste posibilitatile de montare, perdeaua de aer cald poate fi montata atat deasupra usii, cat si pe o laterala a acesteia.

Un aspect important, care are o influenta mare asupra eficientei acestei instalatii, este modalitatea in care este montata si fitingurile folosite pentru instalarea acesteia. De aceea, utilizarea unui sistem bazat pe teava multistrat poate fi o solutie foarte avantajoasa datorita durabilitatii si rezistentei ridicate pe care o au, atat la temperaturii extreme, cat si la coroziune.

Cate tipuri de perdele de caldura exista?

In ceea ce priveste modelele si tipuri de perdea de caldura care sunt disponibile pe piata, exista posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele, dimensiuni si designuri, astfel incat sa se potriveasca la intrarea in orice spatiu, industrial sau comercial.

Principalele tipuri de perdele de caldura sunt perdeaua de caldura ambientala sau in recirculare, perdeaua de caldura pe apa calda si perdea de caldura electrica – foarte eficienta in perioada iernii.

Indiferent insa de tipul de perdea de caldura pentru care se opteaza, posibilitatea de montaj este multipla: orizontal, vertical, incastrate sau aparente.   

Care sunt beneficiile oferite de perdeaua de aer cald?

Perdelele de aer cald sunt utile atat pentru a separa doua spatii si a impiedica transferul de caldura, cat si pentru a impiedica intrarea insectelor in interiorul unui spatiu.

De asemenea, acest sistem de incalzire si mentinere a unei temperaturi constante in interior poate fi folosit in centre comerciale, magazine, ori chiar in cazul unor spatii industriale, banci, hoteluri, sali de spor.

Principalele motive pentru care se folosesc aceste perdele de aer cald reprezinta avantajele si beneficiile pe care acestea le ofera. Printre acestea se regasesc urmatoarele:

  • o instalare usoara si flexibila;
  • reducerea pierderilor de caldura si mentinerea confortului termic;
  • impiedica patrunderea insectelor in incinta;
  • mentinerea usilor deschise fara a afecta temperatura din interior;
  • posibilitatea de a fi montate atat in serie, cat si in paralel, una deasupra celeilalte;
  • varietatea de modele si dimensiuni disponibile, chiar si modele cu aspect elegant.

Prin urmare, exista numeroase motive pentru care ar trebui montate si instalate la intrarea in diferite spatii, in care exista un flux continuu sau intens de persoane.