Ce afaceri poti demara cu o investitie minima

business-3167295_640

Te gandesti ca ai vrea sa ai propriul tau business, sa renunti la sefi si sa investesti intr-o afacere? Chiar daca pare simplu la inceput, munca de antreprenor iti ocupa tot timpul.

Insa, cu putin curaj, ceva finante si spirit antreprenorial poti incepe sa lucrezi la indeplinirea visului tau: o afacere online sau offline, de ce nu. Depinde ce vrei sa faci.

Mai este necesar un plan de afaceri?

Unii spun ca este pierdere de timp, alti antreprenori cred ca un plan de afaceri poate anticipa exact lucrurile, in primul an de business la capitole, precum: costuri, venituri si furnizori.

Un plan de afaceri stufos nu este necesar, decat daca ai nevoie de ajutor financiar de la banci, astepti o finantare cu fonduri de investitii sau autoritati publice. In acest caz ai nevoie de o serie de slide-uri concise cu informatii, de unde sa reiasa ca viitorul antreprenor a studiat piata si o priveste cu realism, un sumar, un mic plan de marketing, o descriere a echipei si estimari financiare. Daca membrii familiei sau cativa prieteni te pot ajuta in acest demers, cu banii necesari demararii unei afaceri, nu mai este obligatoriu un plan de afaceri riguros.

Ce afaceri poti demara cu o investitie minima

O mica afacere online, a agentie web, o firma de curatatorie, un blog de calatorii, toate aceste business-uri nu necesita investitie mare. Unele pot fi demarate cu investitie zero, iar altele te pot costa peste 5000 de euro.

  • Un blog de travel cu buget zero

Iti plac calatoriile foarte mult si vrei sa-ti transformi pasiunea in business? Daca vrei sa impartasesti si celorlalti din experientele tale de prin alte tari poti incepe sa scrii impresii despre locuri, oameni si peisaje care te-au impresionat. Investitia poate fi zero la inceput. Trebuie sa creezi un blog, unde trebuie sa postezi constant materiale interesante, care sa atraga cititorii intr-un numar cat mai mare.

In acest fel va veni si publicitatea si poti colabora cu mari agentii de turism, companii aeriene de transport sau alte companii interesate sa apara pe blogul tau. In timp, poti angaja personal care sa se ocupe de redactarea materialelor, iar tu sa faci alte lucruri mai importante. Poti ajunge si la 2000 de euro pe luna.

  • O agentie de publicitate sau design web, 2000 de euro

Daca te-a pasionat dintotdeauna design-ul web sau promovarea pe internet poti incepe sa ai propriul tau business in domeniu. Pentru inceput ai nevoie de o franciza in web design, ce te poate costa aproximativ 2000 de euro. In schimbul acestei sume vei primi consiliere, tehnologia necesara si sprijin pentru demararea afacerii. In baza acestui contract ai exclusivitatea locala, vei coopera la nivel local cu reteaua de franciza pentru diferite lucrari, servicii ori oportunitati de business cu diversi clienti.

Dupa 30 de zile de la incheierea contractului afacerea ta este perfect functionala.

Totusi, daca esti deja specialist pe partea de marketing online sau web design, ai putea demara un business cu o investitie de aproape zero lei, fara sa cauti sprijin din alta parte. In acest caz, va trebui sa te ocupi tu inclusiv de gasirea clientilor, nu doar de prestarea serviciilor. Insa poti face bani frumosi chiar si avand o firma cu un singur angajat.

Crearea unui site web, este de exemplu, cel mai important instrument de marketing pe care orice afacere il are. Crearea unui site nu dureaza mai mult de cateva zile (pana la cca o luna daca site-ul este foarte complex) si iti poate aduce de la cca 300 de euro pana la 10.000 de euro pentru site-urile unor companii mari.

  • O spalatorie/curatatorie cu comenzi online, 5.000 de euro

Spalatoriile ca in America, cu program non-stop, cu pagina de internet, unde clientii se pot programa si pot verifica daca este aglomerat, sunt la mare cautare. In caminele de studenti, cel putin, astfel de afaceri sunt in floare. Poti incepe cu una sau doua masini de spalat rufe si doua uscatoare, cu un buget de aproximativ 5000 de euro. Pentru inceput poti sa-ti promovezi business-ul pe retelele de socializare.

In cativa ani cifra de afaceri va creste vazand cu ochii.

Vezi mai multe detalii despre afaceri profitabile ce pot fi demarate cu bani putini.