Cazuri multiple de sarbatori in UPU Sf. Spiridon

Medicii ieseni s-au obisnuit deja cu avalansa de pacienti in preajma sarbatorilor pascale. Si in acest an, iesenii au ajuns la spital din cauza consumului excesiv de alcool si mancare sau pe fondul unor agresiuni fizice.

Potrivit coordonatorului UPU SMURD Spitalul Sf. Spiridon medicii au fost nevoiti sa trateze 11 cazuri de etilism acut, 6 cazuri de colici biliare dar si pacienti cu fracturi provenind din accidente sau conflicte. De exemplu, un iesean in varsta de 69 ani, pe fondul consumului de alcool a cazut de pe bicicleta si s-a ales cu un traumatism cranio cerebral cu plaga contuza lob frontal. Dupa ce a fost evaluat medical, cazul a fost directionat la Spitalul de Neurochirurgie.

Un alt barbat de 62 ani s-a ales cu fracturi costale fiind policontuzionat din cauza unei agresiuni fizice. Pacientul a ajuns la spital cu traumatism cranio cerebral, traumastism facial fiind dirijat la chirurgie toracica si nerurochirugie.

Un caz special a fost a unei gravide in varsta de 46 ani, cu o sarcina in evolutie de 26 saptamani. „Policontuzionata intr-un accident rutier a refuzat continuarea investigatiilor”, a precizat Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!