Cazuri de coronavirus la o gradinita privata din Iasi

Sharing is caring!

Astazi a fost confirmat cu coronavirus un copil inscris la gradinita particulara cu program prelungit “Printesa Anastasia” din CUG. Copilul este contact direct cu un caz confirmat din familie.

Avand in vedere aparitia unor usoare simptome, a fost testat si confirmat ulterior cu COVID-19. S-a dispus masura izolarii la domiciliu a tuturor contactilor directi, copii, parinti si personal educativ. Un al doilea copil intrat in contact cu primul a prezentat simptome si in urma testarii de aseara a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Momentan, copiii sunt in stare buna iar DSP-ul va decide daca micutii vor fi internati la Spitalul de Boli Infectioase. Gradinita ce apartine consilierului local Iuliana Tautu va fi inchisa 2 saptamani.

Marius Voicescu, purt. de cuv. DSP Iasi: “La sfarsitul saptamanii trecute a fost confirmat cu noul coronavirus, un copil inscris la o gradinita cu program prelungit din municipiul Iasi. Acesta este contact direct cu un caz confirmat din familie. Copilul prezenta o simptomatologie usoara a fost testat si ulterior confirmat cu Covid 19. Desigur conform anchetei epidemiologice s-a luat imediat masura izolarii la domiciliu a tuturor contactilor directi, vorbim despre copii, parintii acestora si personalul educativ, personalul didactic. Facem mentiunea ca la aceasta unitate de invatamant prescolara pana la momentul confirmarii primului caz de coronavirus erau inscrisi 26 de copii de care se ocupau 6 angajati. A urmat un al doilea copil care prezenta simptomatologie usoara a fost testat si in cursul serii trecute a fost confirmat cu noul coronavirus“.

shares