Cazuri de coronavirus in comunitatea roma din Motca

S-a depistat prezenta virusului in comunitatea roma din Motca. Ieri au fost confirmate pozitiv 5 persoane dar ancheta epidemiologica a celor de la DSP s-a derulat normal doar cu sprijinul jandarmilor. Zilele trecute romii s-au manifestat ostil fata de medici astfel incat a fost necesara deplasarea fortelor de ordine.

„Direcția de Sănătate Publică Iaşi desfașoară în aceasta perioadă o anchetă epidemiologică  într-o localitate rurală din judeţul Iaşi, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iași au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din această localitate. Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmați pozitiv cu COVID-19, a fost necesara intervenția forțelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar măsurile și concluziile finale vor fi anunțate după încheierea acestei”, se arată într-un comunicat al Grupului de Acțiune Strategică.

De la inceputul pandemiei 3 persoane din comunitate au decedat, dar prefectul Marian Grigoras sustine ca momentan nu s-a confirmat ca decesele ar fi fost din cauza Covid.