Caz extrem de rar la Maternitatea Cuza Vodă. Fetiță de 12 ani, cu sarcină molară

Caz extrem de rar, la Maternitatea Cuza Vodă, din Iași. O pacientă în vârstă de 12 ani a fost transferată de la Focșani, cu o sarcină molară, posibilă o dată la 1.000 de sarcini.

Pacienta a venit cu sângerări genitale și o stare de astenie fizică. În urma unor investigații, cazul a fost preluat de către o echipă complexă, care a evidențiat un diagnostic de o posibilă sarcină molară. Este un caz rar, se poate întâmpla o dată la 1000 de sarcini. S-au demarat procedurile pentru asigurarea unui climat optim și s-a evacuat conținutul uterin. Nu era prezent un făt propriu-zis, era vorba despre o masă de celule care ar fi putut să o pună în pericol. Pacienta a fost internată cu mama ei și i s-au explicat toate complicațiile care ar fi putut să apară. Totul a decurs fără probleme. Ea a ajuns la medic după ce a avut simptomele. E o sarcină care poate pune probleme mari. Pot apărea complicații, una dintre ele poate fi sângerarea, care poate duce până la scoaterea uterului. Nu a fost cazul nostru, totul a decurs bine.”, a transmis Ciprian Ilea, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Fetița rămâne internată și urmează să fie monitorizată câteva zile pentru a se vizualiza evoluția. Monitorizarea poate continua până la 12 luni, după externare.