Caz de infectare cu virusul West Nile rezolvat cu succes

sf parascheva

Un pacient în vârstă de 79 de ani s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași  cu febră 39 grade Celsius, cefalee și având simptome clinice de meningită.

După efectuarea analizelor specifice pentru a verifica suspiciunea de meningită pe care o arăta tabloul clinic al bărbatului, medicul curant a depistat că de fapt pacientul prezenta anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile.

”Cazul a fost unul complex și care a provocat echipa medicală. Vârsta înaintată, comorbiditatea data de neoplasm de colon operat, simptomele pe care le prezenta, toate reprezentau riscuri importante iar previzibilitatea unei evoluții favorabile nu se putea pune în discuție.

Bărbatul a fost supus tratamentului specific și monitorizat 24 din 24 de ore de echipa medicală. După 10 zile de spitalizare, analizele arată că a trecut prin boală și este în afara oricărui pericol. Putem spune că a fost norocos. Atragem atenția populației asupra unui fapt îngrijorător pe care nu l-am regăsit doar în acest caz. Pacienții se adresează medicilor specialiști după mai multe zile în care dezvoltă simptome.

În acest caz, bărbatul a stat mai bine de o săptămână la domiciliu cu automedicație, în condițile în care a prezentat febră de peste 39 de grade mai multe zile. Motivul pentru care s-a adresat spitalului nostru a fost că starea febrilă persista.  

Vă rugăm să nu neglijați modificări ale stării de sănătate. Luați legătura cu medicul de familie sau medicului specialist, singurii care pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când este vorba de probleme de sănătate.”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Cazul de infectare cu virus West Nile este primul înregistrat anul acesta la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași.