Câteva drumurile județene din Iași vor fi modernizate în 2023

Utilaje-pe-drum-judetean-

În 2023, se vor face lucrări de întreținere și modernizare pe o parte din drumurile județene ale judetului Iași. Directorul DJADP Iași, Ciprian Ciucan, a anunțat că, din aceasta luna se va interveni pe cateva sectoare de drum județean. 3 sectoare aflate in licitatie au prioritate in acest moment.

Este vizat drumul județean din Dumești, cel de la Coarnele Caprei si drumul județean de la Glodenii Gandului spre Tibănești.

Ciprian Ciucan – Director DJADP Iași:

Vom interveni cu niște lucrări foarte importante de întreținere periodică și curentă, în special cu niște covoare asfaltice pe care le vom face cel puțin la prima strigare acum în luna februarie. Vom intra pe 3 sectoare de drum în licitație, vorbim de Dumești, de Coarnele Caprei, acum un sector acolo pe care trebuie să-l închidem cu axa rutieră și ne-a mai rămas un sector care trebuie atacat, cel de la Glodenii Gandului spre Tibănești, acolo unde, dacă vom reuși anul acesta să facem covor, putem spune că de la Iași pană la Dagața, mergem pe un drum să spunem noi demn de secolul în care trăim, care poate fi perfecționat și el pentru că nimic nu este perfect, dar care conferă siguranță în trafic. Acesta este cel mai important lucru”.

Drumul județean 249 D care leaga comunele Tutora, Prisacani si Grozesti, va intra in modernizare in aceasta primavara. Din cauza acestui drum, oamenii au protestat anul trecut in fata Consiliului Judetean.

Ciprian Ciucan – Director DJADP Iași:

Acolo este un contract semnat acum doi ani. Suntem la finalizare de 70% din contract este făcut. Rămăsese ultimul tronson, de aceea este atacat ultimul tronson din Prisăcani pentru că el avea la un moment dat îmbrăcămintea asfaltică dar soluția este de a fi îndepărtat și a fost îndepărtat, s-a facut fundația. Din păcate, situația financiară de anul trecut nu ne-a permis să intervenim mai mult decat ne-am fi dorit. Am fost constranși de buget. El a fost depus spre finanațare prin Programul Național Anghel Saligny, ultimele informații pe care le avem ne spun că suntem eligibili și așteptăm cat de curand semnarea contractului, astfel încat în primavară ne vom apuca. Suntem obligați în primavară să ne apucăm indiferent de situație”.

In privinta supralargirii drumului judetean din capat CUG pana la soseaua de centura, anul acesta se asteapta finalizarea documentatiei.

Costel Alexe – presedinte CJ Iasi:

„In primavara acestui an vom avea studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico economici si sa speram ca, cu surse de la Consiliul Judetean sau imprumuturi vom implementa acest proiect. Sincer nu as vrea sa avansez un termen de care nu ma pot tine la aceasta intrebare voi avea un raspuns abia cand vom avea aprobati indicatorii tehnico economici in plenul Consiliului Judetean.”

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, a semnat zilele trecute contractul pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice necesare dezvoltarii infrastructurii de transport rutier spre Aeroportul Internațional Iași.

Este vorba despre modernizarea drumului județean DJ 282G: lim. Municipiul Iasi – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași (aproximativ 3 km).