Catalin Urtoi: “Mi-am anunțat demisia din funcția de Consilier Onorific al Ministrului Transporturilor!”

Din nou despre AUTOSTRADĂ

Sharing is caring!

Este o demisie cerută de actualul Ministru Interimar la presiunea PNL și PSD, în urma anunțului candidaturii mele la Primăria Iași.

Săptămână viitoare voi depune la cabinetul domnului Ministru demisia mea. Tot săptămâna viitoare voi depune și ultimul raport prin care voi reaminti câteva lucruri importante:

1. Finalizarea scrisorii de intenție către Jaspers și Comisia Europeană pentru initierea Cererii de Finanțare pentru tronsonul de autostradă Tg. Neamț – Iași – Ungheni /A8, pe POIM 1 (2014 – 2020) pentru SF și PTh (Fidic Roșu)

2. Înființarea unui UIP cu specialiști din CNAIR și IAȘI, care să urmărească derularea proiectului A8.

3. Desemnarea imediată a unei comisii de specialiști din cadrul CNAIR, care să analizeze situația de la Miercurea Nirajului și să găsească imediat o soluție practică și acceptată de toate părțile implicate.

4. Contactarea imediată de către CNAIR a UAT – urilor/primarii de pe traseul autostrăzii A8 pentru a evita apariția unei situații ca cea de la Miercurea Nirajului.

5. O monitorizare mai strictă a contractului de SF în teren pentru a evita întârzieri la contract, astfel încât după data de 25. 01.2021 să se poată trece la etapa următoare, finanțarea și licitația pentru execuția tronsonului Tg. Mureș – Tg Neamț, conform legii 291 /2018 și MPGT.

shares