Catalin Urtoi critica conducerea Regionalei CFR Iasi fata de aspectul garii

Gara-Iasi

Consilierul ministrului Transporturilor a criticat pe Facebook conducerea Regionalei CFR Iasi din cauza aspectului Garii Mari. Acesta considera ca trebuie rezolvate urgent cateva probleme pe care le-a observat in perioada de naveta cu trenul pe ruta Iasi – Bucuresti.

„1. Nu mai închideți Gara Iasi pe timp de noapte! Ajung trenurile după ora 22.00, iar gara este închisă! Rușinica! 2. Faceți mai multă curățenie în această Gară! Totuși este vorba despre o poartă de intrare în orașul nostru, al doilea oraș al țării, Capitală Istorică! 3. Organizați trasee pentru persoanele cu dizabilități locomotorii! 4. Iluminați peroanele pe timp de noapte, cu o lumină care să fie eficientă, nu așa cum este acum, adică aproape întuneric! 5. Finalizați mai repede pasajul subteran, dar la standarde europene! Suntem totuși un oraș din Europa! Sau greșesc eu?! 6. Deschideți parcările din fața Gării pentru toți ieșenii, prin introducerea sistemului de taxare! 7. Faceți ordine cu staționarea taxiurilor și introduceți un mecanism de sancționare a celor care nu respectă curățenia din fața Gării- clădire monument! 8. Gândiți din această iarnă o amenajare a spațiului verde din fața Gării”, a scris Catalin Urtoi.

Acesta a mentionat ca s-a adresat conducerii Regionalei CFR Iasi sa faca demersuri la Bucuresti pentru reintroducerea vagonului de dormit de pe ruta Iasi – Bucuresti.

„Personal am folosit în 2022 Vagonul Cuseta, adică compartimente cu 4 și 6 paturi suprapuse. Nu de puține ori am fost abordat de ieșeni pe facebook sau telefonic cu rugămintea de a interveni la CFR pentru reintroducerea Vagonului de Dormit (2 paturi). Am făcut câteva demersuri în vara anului trecut la Regionala Iași, instituția care consider că trebuia să facă această cerere la București. Mi s-a răspuns că „nu sunt vagoane”, Iașul fiind singurul oraș mare din țară, care nu are un astfel de vagon de noapte! De vreo câteva zile, mai multe persoane din Iași, m-au rugat să intervin la minister. Sincer, nu aș fi vrut să ajung în această situație, așteptând să o rezolve conducerea Regionalei CFR Iași, dar din păcate nu s-a întâmplat timp de un an de zile! În aceste condiții, astăzi la ora 9.00 am intervenit direct la Directorul General CFR Călători, dl Traian Preoteasa, explicându-i situația. Îi mulțumesc pentru susținere și d-lui Director de Cabinet al Ministrului Transporturilor, dl Anton Cristian! În jurul orei 16.00 m-a sunat dl Director General CFR Călători și mi-a comunicat: ‘Începând de vineri, va pleca spre Iași prima garnitură cu Vagon de Dormit și Cuseta, iar de Sâmbătă veți avea și pe relația Iași-București o garnitură cu Vagon de Dormit și Cuseta. Așa că vă invit dragi ieșeni și nu numai, să cumpărați bilete și la Vagonul de Dormit”, a mentionat Catalin Urtoi.