Catalin Predoiu a anuntat propunerile pentru Parchete. Ieseanul Daniel Horodniceanu, lasat in afara listei

gabriela scutea

Gabriela Scutea la Parchetul General, Crin Nicu Bologa la DNA si Elena Giorgiana Hosu la DIICOT sunt cele 3 nominalizari ale ministrului justitiei.

Gabriela Scutea a fost procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov. Scutea a fost adjuncta procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, iar între 2013 și 2016 a fost Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției la Comisia Europeană. Ea a mai candidat, fără succes, pentru funcția de procuror general și cea de șef al DNA dar nu a fost nominalizata de Tudorel Toader.

Crin Bologa este din Salaj are 46 ani si a condus DNA Cluj intre anii 2005 – 2008 fiind pe atunci cel mai tanar procuror. Din 2013 pana in 2018 a fost prim procuror al judetului Salaj.

Giorgiana Hosu a lucrat in DIICOT din anul 2004 pana in 2015.

Hosu a candidat fără succes în 2015 la funcţia de procuror şef al DIICOT, pierzând competiţia în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

Ulterior, în mai 2016, Giorgiana Hosu a depus o cerere la CSM prin care a solicitat încetarea activităţii la DIICOT, ea revenind la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. In august 2018 a revenit in DIICOT ca procuror sef adjunct.

Pentru șefia Parchetului General au candidat Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu.

Pentru şefia DNA au intrat în cursă Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru (care şi-a retras ulterior candidatura), Călin Nistor.

Pentru conducerea DIICOT au candidat Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea şi Daniel Horodniceanu.