Catalin Ivan: „Domnule Iohannis, funcția de președinte al României e o pălărie prea mare pentru Dumneavoastră!

Ați reușit să vă faceți complet inutil poporului român, pe care ați dovedit că nu-l iubiți și nici nu-l respectați, de atâtea ori, în cei cinci ani de mandat pe care îi încheiați în curând. Poporul român se confruntă cu o criză majoră demografică și de identitate, pribegind nu doar în cele patru zări, ci și în privința valorilor și tradițiilor sale. Arătându-vă complet indiferent față de această tragedie, ați făcut tot posibilul să împiedicați, toamna trecută, referendumul pentru definirea familiei, deși această modificare a Constituției era cerută de peste 1 milion de cetățeni români. Spuneați că este vorba despre bani cheltuiți fără rost. Dar referendumul pe care l-ați susținut Dumneavoastră  în 26 mai ce reprezintă, domnule președinte Iohannis? Un moft de 6 milioane de euro, al Dumneavoastră și al alianței USR-PLUS. Atât!

Domnule Iohannis, susținând referendumul din 26 mai, ați reușit să deturnați atenția publică de la dezbaterile publice cu adevărat importante pentru țară, anume proiectele naționale pe care România trebuia să le promoveze în Parlamentul European. Ați ignorat toate cutumele internaționale și chiar recomandarea Comisiei de la Veneția, organism european la care vă place să vă raportați când vă convine, și ați organizat un referendum inutil în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Ați făcut-o gândindu-vă doar la Dumneavoastră. Ați profitat pentru a vă face o campanie deșănțată în favoarea candidaturii pentru încă un mandat la Cotroceni, fără ca în primul mandat să fi realizat ceva remarcabil pentru țară.

Domnule Iohannis, ați reușit să ne convingeți pe toți că nu înțelegeți legea fundamentală a României, nici după ce ați fost cinci ani Președinte al României, adică, tocmai garantul Constituției. Ați dovedit, încă o dată, că sunteți iresponsabil și superficial, încă din momentul în care ați uitat întrebările referendumului, deși încercați să le explicați poporului.

Domnule Iohannis, după decizia Curții Constituționale, luați-vă de mână cu Dan Barna și lăsați-ne! Nu mai candidați niciunul dintre Dumneavoastră, până când veți demonstra că iubiți România și că-i respectați pe români. Când veți pune interesul României mai presus de interesele personale, când niciunul dintre Dumneavoastră nu veți mai fi interesat de confortul propriu, ci de evoluția națiunii și conservarea valorilor sale fundamentale, atunci să ne dați de veste! Până atunci, puneți mâna pe Constituția pe care ați jurat credință veșnică patriei și cereți-vă iertare că ne-ați cheltuit inutil cinci ani din istorie!