Cătălin Drulă: Voucherele oferite profesorilor sunt „încă o gogoriţă, probabil inventată de un Marcel pentru alt Marcel”

Voucherele oferite profesorilor și celorlalți angajați din Educație sunt „o gogoriță”, critică Cătălin Drulă Guvernul. Provin din fonduri UE care au o altă destinație, spune liderul USR.

Voucherele reprezentă fonduri europene în vederea pregătirii didactice şi a achiziţionării de materiale, din surse care nu se pot folosi pentru salarizare, a declarat vineri, președintele USR Cătălin Drulă, într-o conferință de presă..

Trebuie să spunem: este încă o gogoriţă, probabil inventată de un Marcel pentru alt Marcel. Ministrul Boloş încearcă să folosească nişte fonduri UE care sunt pentru altceva, sunt pentru pregătirea profesorilor, pentru a-şi cumpăra materiale didactice, cărţi, cursuri de pregătire. Aceste fonduri europene nu sunt destinate salarizării”, a spus Cătălin Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

Drulă a adăugat că negocierile dintre Guvern şi sindicatele din Educaţie reprezintă „unul dintre cele mai sfidătoare momente” din politică din ultimii ani. Drulă a atras atenţia asupra faptului că un profesor debutant câştigă 2.400 de lei, echivalentul a unei sume de 2.000 de lei, la începutul guvernării.

Restul a fost mâncat de inflaţie. Nici măcar această pierdere nu a fost compensată în vreun fel de această guvernare şi au venit cu această falsă soluţie a unor vouchere. (…) Oamenii vor să aibă salarii mai mari, ceea ce înseamnă şi o pensie mai mare când vor ieşi la pensie, înseamnă un trai predictibil. Nu trebuie să iasă în stradă, să se umilească, ca să le arunce vouchere nu ştiu ce secund din Guvern”, a completat preşedintele USR.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!