Cătălin Denciu, pe mâinile medicilor din Belgia

denciu-catalin-840x500

Cu arsuri pe 75% din suprafata corpului, medicul care a incercat sa salveze mai multi pacienti din salonul in flacari a fost transportat la o clinica din Belgia. Pentru moment, spune ministrul sanatatii, s-a realizat o  procedura de dializa, reechilibrare si s-a trecut la tratarea arsurilor.

Nascut in Focsani, medicul Catalin Denciu a fost cel care a incercat cu mainile goale sa se lupte cu flacarile pentru a salva pacienti din sectia de terapie intensiva. Combinezonul s-a aprins, iar medicul in varsta de 48 de ani, a ars ca o torta pana a fost salvat. Focul i-a creat arsuri pe 70-75 % din suprafata corpului, acesta fiind trasferat in noaptea de sambata la Iasi. Initial, doctorul a fost evaluat la Piatra Neamt cu arsuri de 40 la suta din corp.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a informat, astazi ca starea medicului este stabila. Acesta a dat o atentie deosebita situatiei, cei doi fiind colegi de facultate.

Nelu Tataru- Ministrul Sanatatii

In Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. În această perioadă spitalul nu primea din exterior dar am avut discuţii împreună şi cu premierul şi au acceptat transferul mâine dimineaţă.

Este un profesionist. Îl cunosc din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi.O

Medicul Catalin Denciu se afla de garda la sectia ATI de la Spitalul Judetean de Urgenta. Acesta  s-a ales cu rani grave,  arsuri pe aproape jumatate din corp, dintre care unele de gradul 4, la picioare.