Cătălin Bulgariu și-a încheiat mandatul la Aeroportul Iași

Bulgariu

Traficul Aeroportului Iași

De maine, Catalin Bulgariu nu va mai fi director la Aeroportul International Iasi. Acesta considera ca Masterplanul aeroportului este cea mai importanta realizare din anii petrecuti ca director. Proiectul trebuie analizat de consilierii judeteni nou alesi.

Desi considera ca multe lucruri ar fi trebuit sa mearga mai repede la Aeroportul Iasi, cel mai mare regret al directorului este cel legat de compania aeriana Blue Air, pe care o considera neserioasa.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi

Eu am o pregatire pedagogica si analizez de fiecare data fiecare decizie pe care am luat-o fiecare decizie pe care ar fi trebuit sa o iau si din acest punct de vedere cred ca sunt multe lucruri care ar fi putut merge mai repede. Unul din regrete este ca nu am fost mai ferm cu compania Blue Air si ca ar fi trebuit sa le arat mai dinainte ca Iasul are un aeroport serios si vreau sa fie tratat tot la fel si de catre aceasta companie, din punctul meu de vedere neserioasa.

Cred ca ar fi trebuit ca anumite persoane de aici care au mers cu frana trasa sa fie eliminate mai devreme.

Bulgariu considera cea mai mare realizare atat pentru el cat si pentru aeroport, masterplanul privind extinderea aerogarii pe est si vest. Varianta de dezvoltare pe partea de est a aeroportului este cea care va oferi perspective comerciale pentru urmatorii 50 de ani.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi

Desi platforma este ceea ce dumneavoastra vedeti cu ochiul liber, deci este un obiectiv foarte important pentru aeroportul Iasi, atat pentru operabilitate cat si pentru zona de mentenanta, consider ca cel mai important este masterplanul, pentru ca el a fost bagat la naftalina din 2012 si acum este ultimul moment in care daca nu se concesoneaza se poate face de catre Regia Autonoma se poate face acest masterplan si acest obiectiv de investitii foarte important.

Catalin Bulgariu a mai precizat ca fondurile pentru varianta de est trebuie obtinute de la UE si de la Banca Europeana de Investitii.