Cătălin Bulgariu: „Nu s-a retras nici un operator aerian!”

avion aeroport

In ultimele zile de mandat la Aeroportul din Iasi, Catalin Bulgariu sustine ca operatorii aerieni nu s-au retras de la Iasi. In schimb, toate companiile aeriene isi reduc numarul de zboruri. Romania se afla pe lista rosie pentru celelalte tari, de aici si numarul scazut de de curse care opereaza de la Iasi precizeaza directorul.

Bate vantul la aeroportul din Iasi. Putine avioane se ridica de pe pista in aceasta perioada.

Catalin Bulgariu- director Aeroportul International din Iasi

Nivelul de imbarcare al aeronavelor din Romania este foarte  scazut si credem ca pana la sfarsitul anului, numarul de curse si pasageri va scadea continuu. Din acest punct de vedere, fiecare dintre companii, la acest moment incearca sa isi conserve resursele financiare pentru momentul dupa vaccinare si dupa ce aceste efecte ale pandemiei vor fi reduse. Niciuna dintre companiile care opereaza pe Iasi nu s-a retras de pe Iasi, dar cursele sunt in marea lor majoritate anulate.

Compania Blue Air a si-a mutat deja aeronavele la Bacau si ameninta cu retragerea definitiva de pe aeroportul din Iasi daca nu obtine un discount de 800.000 dolari la taxele aeroportuare, sustine Catalin Bulgariu.

Cătălin Bulgariu:

Suntem intr-un moment in care statul roman, ca sa facem o paranteaza cu UE, este singurul stat din UE care nu a dat niciun fel de sprijin economic aeroporturilor. Drept exemplu, UE a dat aeroporturilor din Germania 4,2 miliarde de euro, iar in Romania aeroporturile nu au primit pana in acest moment nicun euro.