Cat de durabile sunt casele din containere modulare? (P)

dmt2

Dezastrele naturale lovesc locuintele in fiecare an. Furtunile sau cutremurele severe pot dobori cartiere intregi, iar incendiile pot aparea in orice casa.

Este de inteles sa iti faci griji cu privire la rezistenta locuintei tale in caz de dezastru. Cu siguranta doresti sa-ti construiesti propria casa pentru a te asigura ca este suficient de solida pentru a face fata unei catastrofe.

Multi dintre cei care doresc sa-si construiasca o casa noua iau in considerare si casele din containere modulare, avand in vedere popularitatea in crestere a acestora, insa intrebarea lor este: „Sunt casele din containere de locuit durabile?” Raspunsul? Da, cu singuranta sunt durabile si rezistente la intemperii!

Motivele pentru care locuintele din containere modulare sunt rezistente

Casele prefabricate sunt construite in sectiuni individuale intr-un mediu interior inainte de a fi expediate la santierul final pentru asamblare. Mediul controlat al unei fabrici permite ca locuintele prefabricate sa fie construite la un standard mai inalt si cu tehnici de productie mai noi decat este posibil cu majoritatea constructiilor traditionale direct pe santier. Cand comparam casele prefabricate din containere modulare cu cladirile traditionale, casele modulare au mai multe beneficii, inclusiv:

Precizie: piesele pot fi taiate cu mai multa precizie folosind dispozitive cu ghidaje. Foile si placajul pot fi taiate cu exactitate folosind masinile moderne. Acest lucru reduce cantitatea de materiale risipite, iar componentele se potrivesc mai bine.

Imbinare: Piesele individuale pot fi imbinate mai sigur intr-un mediu de fabrica. Piesele critice ale cadrului din tabla zincata sunt asamblate fara sudura folosind un sistem de buloane si piulite, ajutandu-le sa se tina mai bine in conditii de stres.

Control: Mediul interior al unei fabrici permite un control mai mare asupra fiecarei etape a constructiei. Lipirea sau etansarea compusilor nu este intrerupta sau grabita de ploaie sau zapada, ceea ce garanteaza o uscare corespunzatoare.

Supraveghere: Fiecare pas al procesului de constructie are loc sub supravegherea proiectantului si a antreprenorului general, ceea ce face mai putin probabil ca angajatii sa citeasca gresit planurile, sa comunice gresit sau sa faca o lucrare in graba.

Aceste detalii aparent neinsemnate au implicatii mari asupra durabilitatii casei finite. In cazul constructiilor traditionale, o bucata de lemn care este putin prea scurta lasa loc pentru miscare in timpul unui eveniment seismic sau vantului puternic. Aceasta miscare poate permite slabirea imbinarilor, ceea ce compromite structura unei case si invelisul energetic etans la aer. O placa prea lunga poate pune placile din jur sub stres excesiv si sarcini neobisnuite. Sigiliile sau materialele de etansare aplicate necorespunzator pot permite patrunderea umiditatii si a fluxului de aer.

In cazul constructiilor din containere modulare, mediul controlat din fabrica te asigura ca vei obtine o casa cu un nivel de finisare si durabilitate care il depaseste cu mult pe cel al metodelor traditionale de constructie. Acoperisul unei case din containere modulare este alcatuit din tabla zincata dublu faltuita de 0,5 mm, cu membrana hidroizolatoare, vata minerala cu norma C1 100 mm, pal melaminat de 18 mm, pe o structura metalica profilata la rece prevazuta cu un canal de drenare a apei. De asemenea, structura casei este extrem de etansa, ceea ce ii asigura eficienta energetica si rezistenta sporita la intemperii.