Casti bluetooth pentru șoferi, de la polițiștii ieseni

vlcsnap-2022-12-29-16h27m32s562

Neatentia este unul dintre principalii factori care contribuie la producerea accidentelor rutiere motiv pentru care la nivel national a fost desfasurata o campanie prin care politistii rutieri au oferit conducatorilor auto casti hands free. Polițiștii reamintesc șoferilor că folosirea telefonului mobil la volan poate crea consecințe deosebit de grave.

Acțiunea s-a desfășurat în apropierea municipiului Iași, pe raza satului Vânători, în baza proiectului Educație Rutieră –Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Politia Romana organizeaza o campanie modalitatea producerii unui accident si metodele prin care puteti preveni aceste evenimente pentru a nu fi distrasa de telefonul mobil. Cu aceasta ocazie va oferim un pliant si un dispozitiv handsfree„, spune un politist unui sofer.

Sancțiunea pentru folosirea telefonului mobil la volan, fără dispozitivul mâini libere este cuprinsă între 580 și 725 lei și aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Anca Vijiac, Purt. Cuv. IPJ Iasi: „Neatentia la volan reprezinta una dintre cauzele producerii accidentelor rutiere pe raza judetului nostru si nu numai. In acest context politistii rutieri desfasoara o actiune pe raza jduetului transmitandu-le recomandari conducatorilor auto pe care ii opresc in trafic si carora le ofera un mic dar. Este vorba despre un dispozitiv de tip handsfree astfel incat atunci cand cpnduc si au nevoie neaparata sa vorbeasca la telefon sa foloseasca acest sistem„.

Mai mult decat atat, soferii care sunt prinsi cu această abatere rutieră, mai este încălcată o altă regulă de circulație se aplică si măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.