„Casa verde” scade impozitul

foto_constructie

Conform unui proiect de hotărâre de Consiliu Local publicat ieri pe site-ul municipalităţii, se vor oferi reduceri de impozite pentru proprietarii de clădiri eficiente din punct de vedere energetic. Este vorba de aşa-numitele „clădiri verzi“.

Reducerile pentru proprietari vor fi cuprinse între 20% şi 50%, în funcţie de clasa energetică şi nivelul de certificare. Potrivit proiectului, facilităţile fiscale se acordă atât pentru clădiri existente, cât şi pentru clădiri nou construite.

Primăria a stabilit că scutirile vor fi oferite anual, în intervalul 2018 – 2020, bugetul maxim stabilit fiind de 3,4 milioane lei pentru întreaga perioadă.
„Orice solicitant care doreşte să beneficieze de ajutor de minimis în condiţiile prezentei scheme va depune la registratura Direcţiei Generale Economice şi Finanţe Publice Locale o cerere scrisă. (…) Cererile de ajutor de minimis pot fi depuse pe tot parcursul anului fiscal, în limita bugetului schemei“, se arată în proiect.

Cea mai mare reducere de impozit (50%) se oferă în cazul în care clădirea deţine un certificat de performanţă energetică clasa A, precum şi un certificat care atestă sustenabilitatea clădirii de nivelul 1. Pentru clădirile de clasa A şi nivel 2, reducerea va fi de 35%, iar pentru clasa A şi nivel 3 ajunge la 20%.