Casa Share oferă șansa la un trai normal pentru 80 de copii

Sute de copii din judetul Iasi cu posibilitati materiale reduse au gasit in Bogdan Tanase sprijinul de care aveau nevoie. El este cel care a infiintat proiectul Casa Share prin care  zeci de familii au reusit sa aiba o casa si un centru educational. Aici, ieseneanul reuseste prin donatiile primite de la oamenii cu suflet mare sa le asigure copiilor sărmani din comuna Popricani o masa calda, un loc unde pot invata sau juca.

Bogdan Tanase a reusit in ultimii ani sa le redea speranta celor aflati intr-o situatie dificila. In timp ce copilasii se afla la centru, părinții lor merg la muncă. Unde? In hala construita tot de fundatie. Aici, se cultiva legume fructe care sunt mai apoi vandute lanturilor mari de magazine, iar banii obtinuti merg spre salariile parintilor care muncesc.

Bogdan Tănase – fondator Casa Share:

„De altfel avem o hală cu multe solarii imprejurul ei. Deocamndata, am achizitionat doar unul. Mamicile acestor copii care vin la noi aici, ele trebuie să-și întrețină singure familia, spre asta milităm noi, asta incerc eu sa fac. Ca aceste mamici sau familia respectiva trebuie să-și câștige existența si noi sa-i învățăm cum să facă lucrurl asta. La acest depozit, mămicile vin si au un job. Ele aduc copilul la scoala din sat aici, la ora 8. La 12 îl luăm noi aici în centru și îi ținem până seara la 5, iar cand termina job-ul la solarii ea poate sa vina sa ia copilul de aici, mancat, educat, ea are un job, poate să-și întrețină copilul, plateste taxe, impozite.”

La centrul educational din Popricani sunt 80 de copilasi care beneficiaza de toate conditiile. Acestia sunt supravegheati si invatat de voluntari si invatatori.

Bogdan Tănase – fondator Casa Share:

Daca tot m-a ajutat Dumnezeu să ridic tot ce vedeti aici am zis sa fac ceva păentru viitor. Avem table inteligente, pe care scrii, fiecare copil are contul lui acolo si îi trimite tema profesorului sau acasa parintelui, cei care au un telefon mobil sau laptop. Lectia este interactivă pe aceste aplicatii de pe tableta in care poti sa-i arăți inima 3D, muntii este foarte interactiv și pentru mine. Cei mai importanti sunt cei 7 profesori si invatatori. Sunt extraordinari. Au ridicat mediile copilor deja foarte foarte mult si se vede cu ochiul liber ce se întâmplă.”

Proiectul Casa Share a reusit sa construiasca peste 30 de case pentru familiile nevoiașe, iar astfel de fapte continuă. Momentan echipa lucreaza la constructia unei case pentru o familie din Probota.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *