Casa pentru parintii copiilor bolnavi

amalia nastase

Consiliul Judetean Iasi a incheiat astazi un contract pentru ridicarea unui imobil destinat cazarii parintilor ai caror copii sunt internati la Spitalul Sfanta Maria. Iasul este al treilea oras din tara unde fundatia condusa de Amalia Nastase implementeaza proiectul “O casa departe de casa”.

Obiectivul fundatiei este ca fiecare spital sa aiba o casa in aproape fiecare oras. Parintii vor beneficia de cazare gratuita, mancare, suport psihologic care este absolut necesar. Fiecare familie va avea parte de propria camera. In weekend rudele apropiate se pot alatura copilului bolnav.

Romeo Olteanu – vicepresedinte CJ Iasi: “Dupa cum bine stiti in luna noiembrie Consiliul Judetean a aprobat prin hotararea 417 darea in folosinta gratuita a unui teren de 450 metri patrati, in incinta Spitalului de Urgenta pentru Copii  Sf Maria, cu titlu gratuit, iar astazi nu facem decat sa semnam contractul de comodat pe 49 de ani, dupa care reprezentatii fundatiei isi vor intra in paine, in sensul ca se vor ocupa de obtinerea autorizatiei de constructive, de realizarea acestei investii, care presupune realizarea unei casute mai mari pentru parintii copiilor internati in acest spital”.

Dupa Bucuresti si Timisoara este randul Iasului sa fie implicat in proiectul Fundatiei conduse de Amalia Nastase.

 Amalia Nastase, pres. Consiliu Director Fundatie: “Decizia de a face casa urmatoare cea de-a treia la Iasi a fost luata facand un studiu, in jurul fiecarui spital important din tara. Iasul s-a dovedit a fi spitalul care are cele mai multe cazuri venite din afara orasului, deci asta a fost decizia primordial, pe asta s-a bazat pentru ca noi vrem sa servim familiile care vin din alta localitate, care au nevoie de spitalizare pentru copiii lor bolnavi care vin la Iasi si bineinteles spitalul din Iasi fiind unul mare primeste foarte multe cazuri din jurul Iasului si chiar din toata tara”.

Casa va putea adaposti 30 familii, regulile fiind ca timpul de cazare sa fie de peste 30 zile. Beneficiari sunt parintii care nu au resedinta in Iasi cat si copiii internati pe sectiile de Oncologie.