Casa pentru o familie nevoiasa dupa mobilizarea comunitatii de staretul Manastirii Hadambu

Sharing is caring!

In satul Ioan Neculce, se ridica din donatii o casa destinata familiei Ciobanu, formata din 12 membri, parintii si 10 copii. Acestia au locuit intr-un spatiu impropriu, vechi de 70 ani, fara energie electrica si cu un acoperis putred. Impresionat de situatia acestei familii, arhimandritul Nicodim Gheorghita, staretul Manastirii Hadambu, a venit cu initiativa de a le ridica o noua locuinta.

In prezent, peretii sunt ridicati iar pana la finalul lunii septembrie va fi finalizata intreaga casa. Terenul a fost dat de catre primarie, dupa ce staretul Manastirii Hadambu a gasit intelegere la edilul din comuna.

“Si iata ca din mila lui Dumnezeu ne aflam la fata locului, unde gratie domnului primar care ne-a dat o palma de pamant sa spunem, am inceput aceasta casuta cu binecuvantarea lui Dumnezeu si a catorva credinciosi care m-au sprijinit sa incepem aceasta temelie, astazi am avut turnarea, o sa incepem de luni din nou continuarea la temelie si incetul cu incetul rugam pe Dumnezeu si pe toti bunii credinciosi sa ne ajute, sa ne sprijine sa bucuram pe acesti copii, sa le ridicam o casuta unde sa aiba sa plece capetele”, a declarat Nicodim Gheorghita, staretul Manastirii Hadambu.

Parintele staret de la Manastirea Hadambu i-a mobilizat in aceasta lucrare pe oameni iar cu sprijinul donatiilor, 10 copii vor duce un trai mai bun.

“Pentru mine este o bucurie extraordinara ca vad din ce in ce casuta ajunge indata la placa si iata din mila lui Dumnezeu, putinul credinciosilor, ai fiilor mei duhovnicesti si a multor romani din afara, din Bucovina care lucreaza in afara, au trimis prin mandat postal din truda lor, ca nu usor este sa muncesti peste hotare si vedem ca usor casuta se ridica. Mare minune ar fi sa vedem aceasta casuta si acesti copii sa intre in ea pana in iarna”, a completat Nicodim Gheorghita, staretul Manastirii Hadambu.

shares