Casa Dosoftei, redeschisă publicului ieșean

Sharing is caring!

Astazi a fost taiata panglica la Muzeul “Sf. Ierarh Dosoftei”. Investitiile pentru reabilitarea acestui muzeu au depasit 3 milioane de lei si au fost realizate pe o perioada de 9 luni de zile. Toti iubitorii de cultura sunt asteptati de acum sa viziteze  acest simbol a Iasului.

In noua luni constructorul a readus, asa dupa cum vedeti, “Casa cu arcade” asa cum se spunea odata, cum ea in 1600 si ceva, un proiect de 3 milioane, de peste 3 milioane, un proiect cu care ne mandrim, este o emblem a Iasului, o emblema in orice carte de vizita, in orice a istoriei iesene.“, a declarat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Reabilitarea “Casei Dosoftei”, cunoscuta si “Casa cu arcade” s-a incheiat in luna august a acestui an, lucrarile de restaurare fiind finantate cu fonduri europene, accesate de Consiliul Judetean Iasi in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

“Redeschidere Muzeului Dosoftei, mai ales intr-o zi cu o asemena insemnatate, noi comemoram 326 de ani de la moartea mitropolitului Dosoftei. Este destul de importanta pentru Muzeul National al Literaturii Romane este importanta si pentru ca in ultimii ani Muzeul si-a propus ca urgenta prioritate, contributia la restaurea unora dintre monumentele, dintre casele memorial pe care le avem in administrare.Un asemenea moment precum redeschiderea unui muzeu restaurat, redeschiderea unei cladiri care este simbol pentru Iasi, inseamna si un plus pentru aceasta calitate a noastra de capitala culturala pe care a construit-o trecutul nostrum, pe care prezentul nostrum si-o asuma si pe care viitorul trebuie sa o prezerve.” , a declarat Lucian Teodorovici, director Muzeul National al Literaturii Romane Iasi.

Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol de colinde romanesti, sustinut de corul Universitatii Nationale de Arte “George Enescu” din Iasi.

shares