Casa a două femei din Bacău, refăcută de voluntari acum trei ani, a fost distrusă de un incendiu

62327742

Mare necaz a dat peste două femei din județul Bacău, mamă și fiică. Un incediu le-a distrus casa pe care în urmă cu trei ani, mai mulţi voluntari cu suflet mare le-au refăcut-o integral.

Deși pompierii au intervenit rapid și au stins vâlvătaia, locuința a fost deteriorată grav de flăcări. Specialiștii spun că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza hornului suprasolicitat.

Cele două femei, de 65 și 49 de ani, erau acasă când dintr-o dată încăperea a fost cuprinsă de flăcări puternice. Au cerut ajutorul vecinilor care au chemat pompierii. În numai câteva minute însă, casa a devenit de nelocuit iar puținul pe care îl aveau s-a făcut scrum.

Când au ajuns pompierii, incendiul cuprinsese deja mare parte din cameră. Militarii au stins vâlvătaia, salvându-le pe cele două.

Încăperea a fost mistuită de flăcări, iar acum femeile au scos din casă tot mobilierul ars și încearcă să repare, cât de cât, camera, pentru a se adăposti în nopțile foarte reci.

Femeile au locuit iniţial în casa bătrânească și în urmă cu trei ani locuința le-a fost refăcută cu ajutorul unor voluntari cu suflet mare. Aveau un loc al lor și își duceau cu greu traiul de la o zi la alta într-o cameră sărăcăcioasă.

Vecinii știu de situația celor două femei și le deplâng soarta. Spun că vor încerca să le ajute cum pot să o ia de la capăt, chiar dacă nici ei nu au posibilități prea mari.

Deocamdată cele două femei locuiesc în ce a mai rămas întreg din casă şi trăiesc cu speranţa că nu vor fi lăsate de izbelişte.