Carte de identitate falsă ascunsă în pantof

1662546781306-cartedeidentitatefalsascunsnpantof-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă, similară celor emise de autorităţile române.

Ieri, în jurul orei 22.55, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 49 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite, descoperind astfel, în pantoful persoanei, o carte de identitate similară celor emise de autorităţile române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul, plătind suma de 200 de euro, cu intenţia de a fi folosit pe teritoriul Franţei pentru găsirea unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.