Carrefour si Profi retrag produsele rusești de la vânzare

market

Carrefour România și Profi retrag produsele rusești de la vânzare în semn de solidaritate pentru Ucraina.

„În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare. În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, pentru HotNews.

În magazinele Profi se află 5 produse provenite din Rusia, iar reprezentanții untății comerciale spune cp ar fi indicat dacă producătorii și-ar muta capacitățile de producție în afara Rusiei.

„Avand in vedere că produsele respective au fost deja achitate, considerăm însă că aceasta nu este o măsură reală, care să aibă vreo influență asupra războiului. Daca ar fi ca lumea sa fie cu adevărat consecventă ar trebui să nu-si mai alimenteze vehiculele cu benzină sau motorină rusească dar chiar este fezabil așa ceva? Credem ca realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei. După părerea noastră nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afișele cu «Susținem Ucraina» sau «Opriți războiul» contează la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperiș deasupra capului, alimente și asistență pentru refugiați, alimente, bandaje, dezinfectanți pentru asediați. De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granița cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primăriei din Kiev generatoare electrice și alte produse solicitate de aceasta”, a transmis Pawel Musial directorul general al Profi, pentru HotNews.