Carnea de vită, tot mai scumpă: Prețul pe kilogram a crescut chiar și cu 30%

vaca

S-a ajuns în această situaţie pentru că în ultimii ani au crescut cheltuielile de producţie, furajele s-au scumpit, iar turmele de bovine au scăzut semnificativ.Crescătorii de bovine anunţă preţuri mai mari, chiar şi cu 30% pentru kilogramul de carne de vită. Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie. O altă cauză este şi seceta din acest an, din cauza căreia furajele au fost puţine şi scumpe.

În plus, foarte mulţi dintre crescătorii de bovine au fost nevoiţi să-şi vândă animalele la abator încă din vară, pentru că nu au mai găsit iarbă pe păşuni, iar furajele s-au găsit cu greu. În ceea ce priveşte carnea de vită de Angus, căutată pentru savoare şi prospeţime, preţul a crescut la 45 de lei kilogramul, spun producătorii, scrie Rador.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Giurgiu spun că scumpirile sunt justificate, atâta timp cât crescătorii de bovine au costuri mai mari cu întreținerea şi îngrijirea animalelor, dar şi cu forţa de muncă şi, în plus, trebuie să le rămână o mica rezervă pentru a-şi putea continua activitatea, potrivit DCNews.

Luni, 24 octombrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat o nouă tranșă de 250 de lei, cea de-a III-a, pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. Valoarea totală a tranșei III se ridică la peste 590 de milioane de lei și a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.