Carne de pui, retrasă din supermarketuri în țara cu peste 1.100.000 de români. Are salmonella
Este alertă alimentară. S-a decis retragerea cărnii de pui din supermarketurile din Spania pentru că ar fi infectată cu salmonella. Alerta a fost comunicată de autoritățile sanitare franceze.
Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje al Uniunii Europene (Rasff) a raportat prezența bacteriei Salmonella în carnea de pui din Spania.
Conform specialiștilor, a fost găsită Salmonella infantis în loturi de produse din carne derivate din pui în timpul unei analize de autocontrol efectuată de compania producătoare, conform larazon.
Carne de pui, retrasă din supermarketuri în țara cu peste 1.100.000 de români. Are salmonella
Unitățile afectate, inclusiv mari lanțuri precum Carrefour sau Monoprix, au procedat deja la retragerea mai multor produse produse cu pui contaminate. Nivelul de risc este „grav”, deoarece Salmonella infantis este una dintre bacteriile cu cea mai mare rezistență la antibiotice.
Majoritatea persoanelor cu o infecție cu Salmonella prezintă diaree, febră și crampe intestinale între 12 și 72 de ore după ce au fost infectate.
Boala durează de obicei între 4 și 7 zile și, de obicei, nu este necesar un tratament special. Cu toate acestea, există persoane la care diareea poate fi severă și necesită spitalizare.