Caritas lansează un proiect pentru 560 de persoane sărmane

foto_firma

Joi, începând cu ora 13:00, la Casa Tineretului din comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași, va fi lansat proiectul ACTIV (Acțiuni Comunitare pentru Toți-Incluziune pentru Viitor), un proiect inițiat de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă), comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu.

Proiectul, care se va implementa până în data de 11 februarie 2021, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget total de 18.994.145,70 lei, din care 16.145.023,85 lei valoare nerambursabilă UE.

În cadul proiectului, 560 de persoane din satele Stolniceni Prăjescu și Cozmești, ale comunei Stolniceni Prăjescu din jud. Iași, vor beneficia de servicii socio- educaționale, servicii sociale/socio-medicale/medicale de recuperare, servicii medicale stomatologice, măsuri de ocupare.

Grupul țintă al proiectului este format din 35 de preșcolari, 65 de elevi, 308 beneficiari de măsuri de ocupare, 152 de beneficiari de servicii de recuperare medicală la centru și la domiciliu, 560 de beneficiari de servicii stomatologice.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Asociația Gipsy Eye, Primăria comunei Stolnicei Prăjescu și Școala Gimnazială Cozmești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *