Cardurile sociale au fost încărcate cu a două tranșă de 250 lei

carduri sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încarcat ieri a doua tranșă de 250 lei pe cardurile sociale, oferite prin programul „Sprijin pentru România”.

„Am efectuat astăzi plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Compania Naţională Poşta Română pentru ca și noii beneficiari eligibili să obțină cardurile cât mai repede posibil. În continuare, până la jumătatea lunii septembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe sau care au fost omiși inițial”, a spus Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Potrivit listelor furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, vorbim de aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face în a doua parte a lunii septembrie.

„Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 600 milioane lei, bani europeni pentru siguranța alimentară a românilor. După cum știți, oferim 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar eligibil, în IV tranșe a câte 250 de lei. Mai departe, purtăm discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul să fie prelungit până în 2027”, a mai spus Marcel Boloș.

2,4 milioane de români beneficiază de acești bani.