Cardul de sanatate redevine obligatoriu de la 1 octombrie

Sharing is caring!

Medicii de familie sunt surprinsi de intentia Guvernului de a reintroduce obligativitatea utilizarii cardului de sanatate pentru consultatiile la cabinet incepand cu data de 01 octombrie.

Utilizarea acestuia a fost suspendata pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta determinate de pandemia de coronavirus. Masura vine in contextul unei nemultumiri a medicilor de familie fata de modul in care a fost tratat sistemul medical primar in perioada pandemiei, despre care s-a afirmat ca are doar rolul de a elibera adeverinte.

Medicii de familie nu au primit de la statul roman materiale, sprijin sau logistica pentru stabilirea circuitelor, nici informatii actualizate pentru organizarea asistenţei medicale primare. Acum se impune reintroducerea cardului si aceast lucru presupune din nou modificarea circuitelor, solicita interactiune prelungita si inutila cu pacienti care pot fi infectati cu virusul SARS-CoV2.

De asemenea, aceasta masura va duce la aglomerarea  cabinetelor si timpi pierduti pentru birocraţia digitala, intr-un sistem cu mari carente de functionare.

shares