Caravana Voluntariat și Asistență Umanitară in Gradina Palas

Afis Caravana Voluntariat

Sub sloganul „Și tu poți și este nevoie de tine” evenimentul se desfășoară sub forma unor caravane de sensibilizare și informare a publicului în 6 orașe Centre Universitare din România. Caravana din Iași este organizată de Confederația Caritas România în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas Iași și va cuprinde o expoziție foto și o proiecție de film în aer liber cu scopul de a informa comunitatea asupra inițiativei „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar” și a programelor de ajutor umanitar.

În cadrul Caravanei de Informare vom dezvolta următoarele teme
• Crizele umanitare – Ce sunt? Cum îi afectează pe oameni și mai ales pe cine?
• Ajutorul umanitar – Ce este? Cum se realizează?
• Voluntariat – De ce ar trebui să devin voluntar?
• Programul EU AID Volunteers – Ce oferă? Cum poți să devii voluntar prin acest program?

Expoziția Foto are ca tema principală crizele umanitare din lume. Vor fi expuse imagini sugestive din numeroasele campanii și programe internaționale de ajutor umanitar fotografii ce vor sensibiliza prin realitatea expusă empatic, imagini pline de emoție în care voluntarii sunt alături de oamenii afectați de războaie, dezastre naturale și alte crize umanitare la nivel internațional.

Începând cu ora 20.00 vom încheia caravana de voluntariat cu o Proiecție de film în aer liber marca Cinemobilul – cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România – când vom proiecta filmul Hotel Rwanda chiar de pe covorul de iarbă al Grădinii Palas Iași.

Un film impresionant, nominalizat la trei Oscar-uri, bazat pe fapte reale ce prezintă povestea din mijlocul tulburărilor care cuprinseseră teritoriul Rwandei în 1994 (intrarea este liberă). Acest eveniment este parte a proiectului TEACH, proiect ce implică 6 organizații europene Caritas din Austria,
Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie și România și Caritas Europa pentru a asigura o mai largă diseminare și învățare între cele 49 de organizații membre europene. Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”. EU Aid Volunteers (voluntariat internațional) dorește să ofere cetățenilor Europeni posibilitatea de a se implica ca voluntari în programe de asistență umanitară în afara
Europei, oferind suport practic pentru proiecte de ajutor umanitar, contribuind la întărirea capacităților tehnice și adaptabilitatea comunităților afectate de dezastre.

Așadar, dacă lucrezi într-un ONG, ești un student implicat și preocupat de binele celorlalți, lucrezi într-o companie ce trimite angajați în misiuni de voluntariat sau dacă doar dacă doriți să aflați mai multe despre voluntariatul internațional și programele de ajutor umanitar, vă invităm alături de noi pe 21 mai, în Grădina Palas Iasi să povestim, să privim fotografii din numeroasele programe internaționale și să vizionăm împreună filmul Rwanda chiar de pe covorul de iarbă al Grădinii Palas. Echipa caravanei împreună cu voluntarii Caritas vă vor oferi informații prețioase, vă vor împărtăși experiențele și veți primi diverse materiale informative de studiat acasă.

Caritas alături de oamenii afectați de dezastre naturale, războaie și alte crize umanitare #EUAidVolunteers