Caravana SMURD „Fii pregătit!” vine la Pașcani și Hârlău

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, în cadrul căreia paramedicii SMURD și instructorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, vor ține cursuri de prim ajutor și prevenție în situații de urgență la care cetățenii pot participa în mod gratuit, va fi prezentă în Pașcani și Hârlău, județul Iași, în acest weekend.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în anul 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.