„Caravana Profilaxiei”, dinții la control

foto_stomatolog

Astazi, la Iasi, a avut loc intre orele 9.00 si 17.00 evenimentul „Caravana Profilaxiei”, activitate care a cuprins consultaţii stomatologice gratuite, produse de igienă orală , precum şi broşuri informative despre igiena orală în punctele special amenajate din Parcul Teatrului Naţional, Tătăraşi – Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor şi Parcul Podu Roș.

Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, principalul organizator al acestui eveniment, a oferit consultaţii de specialitate, a evaluat sănătatea orala pe baza chestionarelor si a oferit gratuite din sfera stomatologică şi implanto-protetică. Caravana Profilaxiei se afla la a X a editie si poarta titlul “Trecut, prezent, viitor în Medicina Dentară contemporană – programe de profilaxie”. În plus faţă de ediţiile precente, anul acesta Caravana Profilaxiei s-a deplasat şi în puncte de lucru din zona rurală, la sediul cabinetelor de Medicină Dentară din comunele Bălţaţi, Popeşti şi Scobinți.

Prin intermediul acestui proiect se ofera tinerilor medici absolvenți din 2018 cu certificat de libera practica, beneficiari direcți, posibilitatea înființării de cabinete dentare atât in mediul urban, cit si in mediul rural.

Pe parcursul celor 10 ani de derulare a Caravanei Profilaxiei peste 35,000 de persoane au beneficiat de consultaţii gratuite şi de peste 180,000 de produse de igiena orală; în egală măsură, peste 1000 de cazuri sociale au beneficiat de tratamente susţinute de Facultatea de Medicină Dentară prin intermediul Fundaţiei „Grigore T. Popa”.