„Caravana Profilaxiei”, cu ochii pe sănătatea orală a comunității

Norina_Forna

Proiecte pentru studentii UMF

Zilele acestea, la Iasi, are loc o manifestare importanta pentru evaluarea gradului de sanogenitate orală, în deplină conexiune cu starea generală a pacientului. „Caravana Profilaxiei” , eveniment aflat la cea de-a XI-a ediție, oferă atât în mediul rural, cât şi în municipiu, consultații, informații sau produse de igienă orală gratuite.

Evenimentul, organizat sub coordonarea prof. univ. dr. Norina Forna, poarta numele ”Realitate / Necesitate în Rural și Urban”. De la prima ediție și până în prezent, peste 40.000 de persoane din Iași, dar și din localități din mediul rural, au beneficiat de serviciile oferite cu ocazia Caravanei Profilaxiei: consultații gratuite, informare, promovare și distribuire gratuită a peste 200.000 de produse de profilaxie.

Anul acesta, au beneficiat de controale gratuite locuitorii din Scobinți, Popești și Bălțați, si din mai multe cartiere ale Iasului :Tătărași – Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun – Piața Voievozilor, Esplanada Teatrului Luceafărul și Parcul Podu Roș.

Colaborarea cu firmele de specialitate ce susțin în mod notabil Caravana Profilaxiei prin produse de igienă orală de ultimă oră, conduce la un real succes al manifestării, cu beneficii semnificative pentru populația orașului și a județului Iași.