Caravana mesajelor incluziunii sociale a ajuns la Erbiceni

genoveva farcas
Evenimentul face parte din activitățile prevăzute în cadrul proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”
Atmosfera de sărbătoare a cuprins Școala Gimnazială ”Constantin Erbiceanu” din Erbiceni, locul în care s-a derulat în ziua de 6 noiembrie 2018 un eveniment ce face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și a valorilor incluziunii sociale. În cadrul caravanei mesajelor incluziunii sociale s-au purtat discuții cu elevii și cu părinții acestora, cu cadrele didactice, au fost prezentate activitățile și programele de tipul Școală după școală ce se vor derula în localitatea Erbiceni în următorii 3 ani, au fost distribuite flyere, iar finalul evenimentului a fost marcat printr-o spectaculoasă lansare de baloane.
Echipa care a planificat și derulat caravana este formată din managerul de proiect, prof. dr. FARCAȘ Genoveva, ȚABĂRĂ Aura, expert evaluare progres și cercetător în impact, RAUS Gabriela, expert coordonator echipa mobilă de sprijin educațional, SIMION Mihaela, expert responsabil Școală după școală, MOTAȘ Viorel, expert responsabil A doua șansă, ANTOCI Luciana, mentor în management educațional, MANEA Sabina, expert coordonator campanie informare și conștientizare locală și TAMAȘ Camelia, consilier școlar. Reprezentanții Asociației HoltIS, prof. dr. Ștefan COJOCARU, precum și Simona POPA, au participat la caravană și au oferit participanților detalii în legătură cu programele de educație parentală pe care le vor derula la Erbiceni.
Prof. Dr. Farcaș Genoveva Aurelia, manager al proiectului și Inspector Școlar General: “Am avut bucuria să participăm, alături de partenerii noștri de la Fundația HoltIS, la evenimentul educațional derulat la Erbiceni. Susținerea autorităților locale, prezența și implicarea primarului comunei, Ionel Lungu, demonstrează că educația este o prioritate, iar eforturile făcute pentru a conștientiza efectele sale benefice pe termen lung sunt necesare și apreciate. Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învăţământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educaţie și formare sunt prioritățile noastre în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate.“
Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de partenerii săi, Asociația HoltIS și Fundația COTE, implementează acest proiect în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.