Caravană medicală prin Moldova

caravana-medicala-700x336

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă se alătură din luna septembrie, campaniei umanitare „Caravana medicală – Uniţi sub Tricolor prin sănătate”, proiect desfăşurat la nivel naţional, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Campania este iniţiată de Ministerului Apărării Naţionale şi va fi coordonată de către Direcţia Medicală.

Scopul acestui proiect este de a veni în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, a vârstnicilor, a celor cu posibilităţi materiale reduse, cei din zone izolate sau cu acces limitat la asigurarea serviciilor medicale. De asemenea, printre acţiunile vor fi: evaluarea stării de sănătate a populaţiei, promovarea noţiunii şi metodelor de prevenţie sanitară, precum şi realizarea de investigaţii (ecografii, electrocardiograme).

Pe parcursul lunilor Septembrie – Decembrie 2018, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi va  desfăşura mai multe acţiuni în judeţele arondate: Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava şi Neamţ, cu participarea personalului implicat (medici, asistenţi medicali, personal sanitar auxiliar, personal civil şi militar pentru asigurarea logisticii) făcându-se pe bază de voluntariat, în afara orelor de program. Prima acţiune din cadrul acestui proiect va avea loc în data de 08.09.2018, în localitatea Cozmeşti din judeţul Iaşi.

Ca o noutate, la acţiune vor participa şi studenţi ai Institutului Medico-Militar, aflaţi în stagiul de practică universitară în aceasta instituție. În demersul său, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă va beneficia de sprijinul autorităţilor locale, Mitropolia Moldovei-Arhiepiscopia Iaşilor, dar şi suport logistic din partea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.