Caravana IRO face mamografii gratuite in localitati din judetele Neamt si Suceava

caravana iro

Echipa medicală merge luna aceasta cu Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași, dotată cu mamograf digital, în câteva localități din județele Neamț și Suceava.

Femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii!

Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie! Programul se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect.

Astazi si maine caravana se va afla in comuna Vanatori din judetul Neamt in fata Hanului Ursilor iar miercuri si joi in Targu Neamt, in curtea Primariei.